gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica

Vaša iskustva

Galerija

E-mail Novosti

Anti-spam pitanje 3+4=?
Ime:
Email:

Klinfo.hr

Besplatan sport

Zavod za udžbenike

Magično Bilje časopis8. Nedelja trudnoće

PDFŠtampaEl. pošta

( 13 Glasova )
8. Nedelja trudnoće, 3.8 out of 5 based on 13 votes . MamaiBeba.rs


Beba

Embrion svakodnevno počinje sve više poprimati ljudski oblik. Lagano se razvijaju uši i ostali delovi tela. Prsti na rukama već su vidljivi. Formiraju se i laktovi, a vidljiva je i kičmena moždina. Počinju se formirati telesni mišići, pa i pojedini slojevi kože.  Srce bebe sada kuca dvostruko brže od vašeg, oko 150 puta u minuti.

Vaše telo

Vaša materica je otprilike veličine limuna. Kako se materica povećava, normalno je da osećate grčeve i bolove u tom delu stomaka, pa se ne trebate zabrinjavati sve dok nisu povezani sa jačim bolom ili krvarenjem. U slučaju jakog bola u predelu stomaka ili krvarenja hitno se javite lekaru.

Dim lights

 

Tata

A šta je sa seksom? On definitivno nije stvar prošlosti, iako će se u početku možda tako činiti. Možda ćete imati čudan osećaj pri samoj pomisli na seks s trudnicom, dok će nekima to biti sasvim normalna stvar. Najbolje rešenje je popričati s partnerkom o tome i uvažavati njene želje. Najnormalnija je stvar da u prvom tromesečju ženi nije do seksa zbog mučnina, bolnih grudi i ostalnih komplikacija. Možda ćete morati sačekati drugo tromesečje kada ti simptomi nestanu i žena ponovno oseti svoju seksualnost.

 

comments

Comments  

 
+3 #1 beba 2012-09-24 20:02
Ja nemam tih problema,suprug mi je jako razuman i pazljiv,za bebu i mene brine cak vise i od mene...mislim da je komunikacija partnera jedna od bitnijih stavki...
Ujedno danas ulazim u 8. nedelji i jako sam srecna odbrojavam nedelje
Quote
 

Postavi komentar


Security code
Refresh


Vaši komentari