Online shop

Mladalačke bubuljice

Mladalačke bubuljice

I. S. | 14. decembar 2011. 11:42 | Komentara: 0

Mnogi adolescenti imaju progleme sa kožom tokom odrastanja, ali bubuljice često imaju i oni stariji. Akne se javljaju kod pacijenata sa seboreičnom kožom

AKNE, sa kojima ratuju adolescenti, pojavljuju se, poslednjih godina, u sve kasnijem uzrastu. Dok su, ranije, kod devojčica „startovale“ negde oko 13. ili 14. godine, a kod dečaka dve, tri godine kasnije i prestajale ulaskom u dvadesete, sada veoma često počinju da „niču“ tek u trećoj deceniji života.

Na ovaj trend ukazuje dr Dubravka Đerić, dermatolog u Odeljenju za dermatokozmetologiju Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti Beograda.

- Veliki broj pacijenata dolazi radi lečenja akni hemijskim pilinzima i drugim standardnim dermatološkim lekovima i procedurama -kaže dr Đerić. - Akne se javljaju kod pacijenata sa seboreičnom kožom i na njihov nastanak utiče više faktora. Na neki od tih faktora možemo da delujemo pravilnom ishranom, pravim izborom preparata za higijenu kože, dobrim izborom kozmetičkih preparata i šminke za negu aknozne kože.

Pacijenti dolaze bez uputa, sa zdravstvenom knjižicom, a u ovom Odeljenju za dermatokozmetologiju, jedinom u državnom sektoru u čitavoj Srbiji, primenjuju se i hemijski pilinzi različitih vrsta, što zavisi od kliničke slike.

- Hemijski pilinzi se primenjuju i za lečenje fleka i plićih ožiljaka od akni - ističe dr Đerić. - Ti pilinzi nisu kozmetički, nego medicinski.

Dr Aleksandar Adamović, direktor Zavoda, kaže da se ovde sprovode terapijske procedure koje se rade i u svetu. Pregled i saveti se ne plaćaju, a cene niza procedura, kojima se koži pomaže da što duže ostane mlada i jedra, niže su nego na drugim mestima.

SONDA ZADRŽAVA MLADOST

U PRAKSI sve prisutnija mezoterapija, prema rečima dr Dubravka Đerić, zapravo predstavlja postupak smeštanja aktivnih supstanci, među kojima je i hijaluronska kiselina, u dublje slojeve kože. Ovde se sprovodi posredstvom sonde, to jest radio-talasa, koji aktivne sastojke...

Opširnije http://bit.ly/tb0yVE

Slični postovi

Kako odabrati igračke prema uzrastu deteta

Auto Sedišta za Decu

Najčešće greške kod dojenja koje vode ka nedovoljnoj količini majčinog mleka

Kako red rođenja deteta utiče na razvoj njegove ličnosti i ponašanje

Šta kada dete počne da piški u gaćice?

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.