Online shop

Vodič za kupovinu igračaka

Vodič za kupovinu igračaka

Ž. P. | 09. decembar 2011. 11:37 | Komentara: 0

Budući da se bliže novogodišnji praznici, možda vam sugestija bude od pomoći prilikom izbora idealnog poklona

KADA se uzmu u obzir sva pravila kupovine i ukus konkretnog deteta, ispostavlja se da, uprkos velikom izboru u prodavnicama igračaka, uopšte nije lako odabrati poklon za mališana. Budući da se bliže novogodišnji praznici, možda vam ove sugestije budu od pomoći prilikom izbora idealnog poklona.

* Prva godina

Interesuju ih kocke, posudice najrazličitijih oblika, boja i veličina, a pogodne za presipanje, mešanje... Sve do druge godine kupujte detetu igračke koje se kotrljaju i imaju konopac da bi dete moglo da ih vuče. Naročito su dobre drvene i plastične, koje pri pokretu ispuštaju razne zvukove, mogu da se rastave i sastave, imaju različite elemente koji se ubacuju u neki „kalup“. Takve igračke doprinose razvoju motorike, jer se dete okreće, savija ili čučne da bi nešto namestilo.

* Od 2. do 4.

Igračke moraju da svetle, zveče, trepere, pevaju... Decu najviše privlače kocke, odnosno sve igračke koje u njemu razvijaju malog konstruktora i graditelja i razvijaju maštu i kreativnost. U tom dobu i knjige su dobar izbor, i to one od čvrstog kartona, zaobljenih ivica, veselih boja i privlačnih ilustracija. Deci do tri najzabavnije su knjige koje uz osnovni tekst ispod preklopa imaju i sakriven odgovor, novu sliku ili stih. U ovom periodu deca imitiraju odrasle, pa su korisne igračke koje podstiču dramske igre (kostimi, telefoni, mini-kuhinje, doktorski set). Sve do sedme godine dečaci i devojčice će se radovati i lutkama, s tim što treba znati da sasvim maloj deci više odgovaraju lutke-bebe od mekanih materijala, sa punačkim rukama i nogama.

* Od 4. godine

Do polaska u školu kupujte kreativne i edukativne knjige, pazl slagalice i društvene igre (domine, „čoveče ne ljuti se“...). Zabavne su, nisu skupe, a uče dete da postoje pravila...

Opširnije http://bit.ly/uk1hO8

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

 

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.