Online shop

Cveće i trave u maloj kućnoj apoteci

Kada bolesno dete (od 3-5 godina) počne da kašlje i promuklo priča, skoro da glas ne možete da mu prepoznate, to znači da je reč o laringitisa (zapaljenja grla.) Na početku najizrazitiji simptomi su peckanje u grlu i suv kašalj. Da bi vaše čedo ponovo progovorilo „svojim glasom“, puno mu mogu pomoći inhalacije i ispiranje (grgljanje) odvarima od lekovitih trava i cveća.


• Supenu kašiku cveta kamilice, žalfije ili izmrvljenog korena sladića prelijte čašom vode i zagrevajte 15 minuta u emajliranom sudu, a zatim pustite da se ohladi. Odvaru dodajte vode koliko je potrebno.


• Koren belog sleza je veoma cenjen zbog svojih magičnih svojstava. Odvar ove biljke se pravi tako što se ona kuva pola sata na pari uz stalno mešanje.


• Bokvica, dvozubac i lipa su lekovito bilje sa velikim isceliteljskim efektom. Pomešajte po dve supene kašike svake pomenute biljke. Jednu supenu kašiku  te mešavine koristite za pripremu 0,5 l odvara. Napitak se pije topao, po pola čaše 4-5 puta dnevno ili se koristi za grgoljenje (ispiranje grla).


• Kantarion i podbijel olakšavaju kašalj sa sekretom. U kombinaciji sa inhalacijom odvara kamilice, žalfije i korena belog sleza, oni će pomoći mališanu da iskašljava sluz. • Odvar od kore hrasta je odličan protivupalno sredstvo. Valja ga procediti neposredno nakon pripreme na pari.


• Inhalacija i čaj od cveta lipe, listova bokvice, kao i odvar korena belog sleza koristite se u stadijumu bolesti kada sekret postane „zreo“ i detetu je sve teže da ga iskašljava.


Ako je dete, uprkos svom vašem trudu, počelo otežano da diše, moguće da je došlo do komplikovanja bolesti.  U tom slučaju ne gubite časa, već odvedite dete kod pedijatra koji će mu prepisati terapiju. Naravno sa čajevima i inhalacijom treba nastaviti.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • CANPOL BABY SET ZA HIGIJENU 9/809

  • Avent baby set za negu 370 (SCH400/30)

  • CANPOL ČEŠALJ I ČETKA SOFT NATURAL 2/424

Slični postovi

Bilje za najmlađe

Oprezno sa travama i lekovitim biljem

Neizostavna spravica u kućnoj apoteci

Bebe iz bilja i meda

Primena biljnih lekova u trudnoći i laktaciji

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.