Online shop

Danas mali gimnastičari, sutra možda budući olimpijci

Svaki roditelj želi da mu dete bude uspešno i zadovoljno. Često roditelji u svojim preambicioznim očekivanjima pomisle da će im dete čim ode na prvi trening odmah postati vrhunski sportista sa gomilom osvojenih medalja.

A da li ste znali da uspeh gradi samopouzdanje? Isto tako možemo da posmatramo stvari i u ogledalu, pa možemo da kažemo da samo osobe sa pravilno izgrađenim samopouzdanjem mogu da nižu uspehe.

Ritmička gimnastika


Naime, da se vratimo na početak priče, deca imaju potrebu da se kreću i da budu aktivna – to je prirodno. Sticajem okolnosti i modernim načinom života naša deca su sve više prinuđena da sede, kako u školi ali po inerciji i kod kuće sve više mladih obitava za računarom i na krajnje beskoristan način troše svoje dragoceno slobodno vreme.

Svesni roditelji znaju koliko je fizička aktivnost bitna i u kojoj meri može biti jako sredstvo za pravilan razvoj ličnosti deta i čoveka. Sport za decu predstavlja vaspitnu i socijalnu aktivnost tokom koje uspostavljaju korelaciju između korisnosti vežbanja, zdrave ishrane i opšteg uspeha. Dete u pozitivnom sportskom okrženju preko motoričkih vežbi razvija IQ ali i druge različite vidove inteligencije, kao što su socijalna, emotivna itd.


Najbolje godine za početak rekreativnog bavljanja sportom ne postoje. Uvek je dobro ulagati u sebe na bilo koji način. Međutim, ako ste već u mogućnosti da birate idealno bi bilo da Vaše dete počne da se bavi sportom od najranijeg doba. Kada dete napuni tri ili četiri godine, u zavisnosti od njegovog dotadašnjeg razvoja, trebalo bi da počne da se bavi sportom i da lagano stiče naviku redovnog odlaženja na treninge. Stručnjaci kažu da je idealan sport za decu gimnastika. Ovaj sport potiče još iz drevne Grčke i bio je sastavni deo osnovne pripreme vojnika za borbu. Danas se sportska gimnastika smatra osnovom za sve druge sportove jer se dosta elemenata koristi i na drugim treninzima.

Ukoliko imate mališana i razmišljate na koji način da utošite njegovu energiju, mi Vam savetujemo da potražite gimnastički klub i da odvedete dete na besplatan probni trening. Dete će na treninzima polako početi da usvaja dobre i zdrave navike - što i jeste naš cilj, zar ne? Naša težnja, kada su deca u pitanju, mora biti u procesu i pravilnom psiho-fizičkom razvoju, a ne toliko kao krajnjem cilju, tj. ambiciji da se postignu vrhunski uspesi, koji su za decu relativni.

S druge strane, ambicija je vrlo legitimna stvar. Da pojasnimo, sport predstavlja lepu životnu naviku, te ga tako i treba predstaviti detetu. Preterani pritisak i ambicije mogu napraviti detetu mentalni i emotivni problem. Osnovni cilj jeste vežbanje, sticanje dobrih navika, pravilan razvoj tela i psihe, a ne realizacija sopstvene ambicije roditelja da im dete bude vrhunski, odnosno profesionalni sportista.

Pustite Vašu decu da budu srećna i zadovoljna. Pružite im šansu ali ih nemojte gušiti. I za kraj, razmislite i poslušajte staru izreku koja kaže: Aplaudirajte glasno, a kritikujte tiho. Vaše dete će Vam biti zahvalno.
Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

 

  • Bicikl za decu od 3-5 godine, belo-plavi BTP14-386 (17267)

  • Bicikl za decu od 2-5 godina, plavo-beli BYV12-103 (17280)

  • Bicikl za decu od 5-7 godine, belo plavi BTP16-386 (17268)

Slični postovi

Sportovi za decu

Vrtić, jezik, gluma, sportić...

Uticaj sporta i fizičke aktivnosti na razvoj dece

Disfunkcija menstrualnog ciklusa kod sportiskinja

Zašto su važani timski sportovi za decu

Ritmička gimnastika – kraljica sportova za devojčice

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.