Online shop

Neću doručak

Da biste probudili želudac deteta koje ne želi jesti ujutru, dajte mu prvo da popije čašu vode ili svežeg soka.


Sistem za varenje dečaka i devojčica koji rano ustaju može funkcionisati već od ranog jutra. Oni se bude raspoloženi i odmah su gladni. Njihova jetra uveliko proizvodi žuč, a enzimi pankreasa su spremni za masne kiseline.


Ali šta kad nije tako? Deca koja ujutru vole dugo spavati usporena su i obično im se ništa ne jede. Njihov sistem za varenje sporo se aktivira, a dovoljna količina žuči proizvede se tek oko podneva. Ali, bez obzira na to moraju doručkovati.

Doručak
Da biste probudili želudac deteta koje ne želi jesti ujutru, dajte mu prvo da popije čašu vode ili svežeg soka. Takvoj deci odgovara doručak koji se sastoji od hleba sa džemom i šolje mleka ili kakaoa, ili muslija sa voćnim jogurtom. Ako neće ni to, nagovorite ga da popije čašu toplog čokoladnog mleka. Međutim, tako oskudan doručak ne može zameniti potrebu organizma za hranom pa će dete za nekoliko sati biti gladno. I tek tada je spremno za pravi doručak.

Problem može biti i večera
Spavalice ručaju i večeraju sat i po do tri sata kasnije od ranoranilaca. Iako se apetit spavalica budi predvečer, nije dobro za dete da tako kasno jedno meso.Ž
Meso i riba trebaju biti na trpezi za ručak. Životinjske belančevine dugo se vare i doprinose razdražljivosti deteta. Zato im treba ponuditi obilnu, ali smirujuću večeru: povrće, krompir, kačamak, testeninu, rižu i salatu.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Clementoni magnetna tabla za pisanje (15162)

  • Extreme RC K2 Kućica (Sp-DK2)

  • Ravensburger puzzle - Moje prve puzzle životinje (RA05072)

Slični postovi

Zdrava ishrana

Postpartum dijeta - Ishrana porodilja

Ishrana dojilja

Ishrana dece u letnjem periodu

Ishrana dece u prvoj godini života

Ishrana deteta od godinu dana

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.