Online shop

Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

Koji je pravi?
Ako vas boli glava i imate problema s kičmom, vrlo je verovatno da imate pogrešan grudnjak–naučite odabrati pravi.Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupovina udobnih cipela ili naočara prave dioptrije.


Ako grudnjak na bilo kojem delu tela stvara preveliki pritisak, može doći do nastanka crvenila, otežanog disanja, glavobolje, problema s kičmom te, dugoročno, i deformacije samih grudi.


Ukoliko niste sigurni nosite li pravi grudnjak, jednostavno ga skinite i ako su vam ostali otisci na koži (posebnu pažnju obratite na ramena i područje ispod grudi) - potrebna vam je promena.


Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tokom nošenja ga ni ne osećate, jer dopuštaju normalno kretanje bez neugodnih "urezivanja" i ograničenja.
Postoji uverenje da preuski grudnjak može dovesti do raka dojke, ali do sada nije pronađena povezanost između nastanka opake bolesti i pogrešnog grudnjaka.


Veličina grudnjaka sastoji se od dva elemenata: obima dojki (označava se slovima) i opsega leđa (označava se brojkama).Iako se veličina može izmeriti, brojevi se kao i kod odeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupovine ispravne veličine je isprobavanje. Prava veličina ne uzrokuje osećaj zatezanja i nelagodnosti, a podizanjem ruku možete videti je li je grudnjak dovoljno čvrst. Donji rub korpe trebao bi se držati usko uz telo, jer on osigurava 80% potpore grudima.

 

Ako se naramenice urezuju, verovatno donji rub korpe nije dovoljno stisnut pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane. Osobe s vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi grudnjak ako to ne žele, dok ga osobe s većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti.
Različiti konzmetički preparati ne mogu povećati grudi, ali mogu postići efekt "čvršćeg" izgleda. Slično se postiže i naizmeničnim tuširanjem toplo-hladno te redovitim masažama.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba
 

 

 

  • KISOBRAN KOLICA S200 BBO MODENA (S200STARH)

  • KISOBRAN KOLICA S200 BBO MODENA (S200JUNGLE)

  • Lorelli Bertoni kišobran kolica za decu Light beige (10020471803 )

Slični postovi

Joga za trudnice

Kada dete boli glava

Trudnice NE u solarijum

Kegelove vežbe za trudnice

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.