Online shop

Luna jogom do željenog deteta

Joga nije samo za opuštanje - određenimvežbama pripisuje se i pozitivan uticaj na plodnost.

Što je Luna joga?

Luna joga obuhvaća opuštanje, disanje, jogu i ritmičke vježbe iz različitih kulturnih krugova. Blagim vježbama pripisuju se brojni pozitivni učinci: reguliraju funkciju organa oko bokova, oslobađaju od stresa i svakodnevnih tegoba te potiču cirkulaciju u predjelu donjeg trbuha. K tome mogu pridonijeti jačanju područja oko zdjelice,Tako nam Luna joga pruža mogućnost da utječemo na zdravlje organizma. Mnogi su stručnjaci za jogu uvjereni da uz pomoć ovih tehnika žene mogu djelovati na vlastiti ciklus i regulaciju hormona te stimulirati snage za samostalno liječen

Ali Luna joga nije prikladna samo za žene. Redovito vježbanje povećava i plodnost muškaraca tako da poboljšava kvalitetu spermija. Muškarac bi doduše za to trebao tri mjeseca svakodnevno vježbati.

 

Odakle potječe Luna joga?

Sedamdesetih godina izraelska je fizioterapeutkinja Aviva Steiner razvila program vježbi kojim bi se moglo utjecati na plodnost. Adelheid Ohlig, dugogodišnja učenica Avive Steiner, svoja je znanja o klasičnoj jogi i ritualima plodnosti pranaroda uklopila u taj sustav, i tako je nastala Luna joga.

 

Koji su učinci Luna joge?

Adelheid Ohlig je uvjerena da redovite vježbe - najbolje 20 minuta dnevno u isto vrijeme - mogu utjecati na ovulaciju i menstruaciju time što ublažuju bolove i predmenstrualne poremećaje. Ohlig smatra da se do željenog djeteta može doći vježbama disanja koje pospješuju opskrbu organizma kisikom, što pak potiče hipofizu na stvaranje hormona. I opuštajuće djelovanje joge ide u prilog želji za djetetom. Pa poznato je da stres utječe na plodnost.

Opuštajuća joga pozitivno utječe na plodnost

Drugi pozitivni učinci, primjerice smanjivanje cisti i mioma te poboljšane vrijednosti Papa testa, spominju se doduše u kontekstu Luna joge, ali znanstveno nisu


 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici MAMA I BEBA

  • TORBA SMART TRIKE CHIC BLUE MELANGE

  • Peg Perego torba za kolica Borsa Grean Tee (P3150011508)

  • Torba za Xari bebi kolica black (s1101-10sb)

Slični postovi

Joga za trudnice

Joga za bolji brak

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.